logout
facebook page google plus page
path

400 אתרי סחר בסמים נסגרו – ה-Silk Road חזר לעבוד

אתמול דווח כי ה-FBI סגר את אתר הסחר בסמים המחתרתי "דרך המשי 2" (Silk Road 2.0) והבוקר כבר נפתח אתר חדש: Silk Road Reloaded. כ-400 אתרים אחרים ב'דארק-נט' נסגרו, כך על פי הדיווח.



אתמול דיווחנו לראשונה על סגירת אתר "דרך המשי 2" על ידי ה-FBI ומעצרו של מפעילו, בלייק בנטל, צעיר בן 26 מסן פרנסיסקו שמואשם כעת בקשירת קשר לסחר בסמים. האתר, שהוקם לראשונה לפני כשנה לאחר הפלתו של "דרך המשי" המקורי ומעצרו של מפעילו רוס אולבריכט, מאפשר לגולשים בו לרכוש סמים ושירותים בלתי חוקיים אחרים באופן אנונימי בעזרת דפדפן TOR.

כעת מסתבר שבמקביל לסגירתו של "דרך המשי 2", ה-Europol, הסוכנות המשטרתית האירופאית (כמו האינטרפול של אירופה), סגרה כ-400 אתרי מסחר נוספים ברשת הסמויה. על פי הדיווח, ה'יורופול' תיאם את הפשיטות שלו בין רשויות האכיפה האמריקניות לאלו במדינות אירופה והצליח במקביל לסגירת האתרים לעצור 17 חשודים בניהולם. אך גרסא חדשה של שוק הסמים הידוע כבר עלתה בחזרה לרשת.

עם זאת, שעות בודדות לאחר סגירתו של "דרך המשי 2", דווח כבר על גרסה חדשה של האתר – "דרך המשי המחודש" (Silk Road Reloaded) – אליו נוספו מאז כבר אלפי מוצרים חדשים למכירה.

על פי הדיווח ב-BBC, בימים חמישי ושישי, בפשיטות שביצעה המשטרה המקומית ב-16 מדינות אירופאיות שונות בו-זמנית, נסגרו מספר אתרים שונים בסגנון Silk Road, ונתפסו כמיליון דולר בביטקוין (Bitcoin) ורבע מיליון דולר בכסף מזומן וסמים, לפי היורופול.

path2 סוכנות הפשיעה הלאומית של בריטניה הודיעה ביום שישי (אתמול) כי מטרת הפשיטות הייתה להפיל כ-400 אתרים שונים ב-Dark Web. לא ברור עדיין איך מ-400 אתרים שונים שכביכול הופלו יצאו רק 17 מעצרים, וכבר הועלו טענות כנגד הסוכנות שהאשימו אותה בהפרזה בהיקף של הפשיטה.

בבריטניה נעצרו 6 אנשים שהואשמו במכירת סמים באינטרנט, וכולם כבר שוחררו בערבות. גם שוק הסמים האינטרנטי Cloud 9 נסגר בפשיטה.

בכתב האישום שהוגש נגד בלייק בנטל, מי שהיה כביכול המנהל של Silk Road בחודשים האחרונים, ה- FBI כתב כי באוקטובר 2014 האתר שחזר לפעול רק לא מזמן אחרי הפשיטה הוקדמת, כבר הריץ מחזור מכירות ממוצע של 8 מיליון דולר בחודש, וסיפק סחורה ל-150,000 משתמשים.

user pol_big
דנה - 21.08.2017
user 2 pol_big
סוף סוף חדשות טובות :)
דניאל - 20.08.2017
user pol_big
אני לא מבין למה אנשים חושבים שטור זו תוכנה שכל כך מאובטחת. במקור היא בכלל היתה תוכנה ממשלתית. זה לא שאלה "האם יוכלו לאתר אותך", השאלה היא רק "מתי ודרך כמה שכבות של אבטחה ירצו לעבור". בגלל זה עדיף להתקין גם את "טיילס" ו-VirtualBox כדי לייצר יותר שכבות של אבטחה. ודבר הראשון שצריך להזמין בדארקנט זה מדנט חזק למחיקה פיזית של כל הנתונים מדיסק הקשיח...
news_right news_left
scroll_top